piątek, 1 lutego 2008

Sałatka ziemniaczana

Składniki:

  • 40 dag ziemniaków,
    1 czerwona cebula (10 dag),
    25 dag kiełków soi,
    1/2 łyżeczki kminku,
    sól,


SOS:


  • 1 łyżka musztardy,
    1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru,
    1 łyżka soku z cytryny,
    1 łyżka mleka skondensowanego,6 łyżek jogurtu naturalnego.

Wykonanie:

Ziemniaki umyć, ugotowac (w łupinach) z kminkiem, ostudzić, obrać i pokroić na cienkie plasterki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Kiełki opłukać, osączyć na sitku. Dodać razem z cebulą do ziemniaków. Posolić i wymieszać. Musztardę zmieszać z sokiem cytrynowym, mlekiem, jogurtem i imbirem. Sałatkę polać sosem i ostrożnie wymieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz