- 40 dag ziemniaków,
1 czerwona cebula (10 dag),
25 dag kiełków soi,
1/2 łyżeczki kminku,
sól,
SOS:
1 łyżka musztardy,
1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru,
1 łyżka soku z cytryny,
1 łyżka mleka skondensowanego,6 łyżek jogurtu naturalnego.
Wykonanie:
Ziemniaki umyć, ugotowac (w łupinach) z kminkiem, ostudzić, obrać i pokroić na cienkie plasterki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Kiełki opłukać, osączyć na sitku. Dodać razem z cebulą do ziemniaków. Posolić i wymieszać. Musztardę zmieszać z sokiem cytrynowym, mlekiem, jogurtem i imbirem. Sałatkę polać sosem i ostrożnie wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz