- 3 czerwone jabłka (50 dag),
1 gruszka z kompotu,
1 duża brzoskwinia z syropu,
3 mandarynki,
3 łyżki rodzynek,
3 łyżki posiekanych orzechów laskowych,
1 łyżka cukru,
3 łyżki soku z cytryny,
szczypta soli.
Wykonanie:
Rodzynki opłukać, namoczyć w 2 - 3 łyżkach ciepłej wody. Jabłka umyć, przekroić, oczyścić z gniazd nasiennych i wraz z gruszką i brzoskwinią pokroić w kostkę Mandarynki umyć, obrać, podzielić na cząstki i każdą z nich przekroić na pół. Owoce skropić sokiem z cytryny, dodać osączone rodzynki, orzechy i szczyptę soli, posypać cukrem i wymieszać. Sałatkę schłodzić w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz