sobota, 2 lutego 2008

Filety w śmietanie

Składniki:

  • 50 dag filetów w oliwie,
    1 jabłko,
    2-3 cebule (15-20 dag),
    2 ogórki kiszone lub konserwowe,
    1 szklanka śmietany,
    cukier, sól, pieprz.

Wykonanie:

Jabłko umyć, obrać, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, opłukać i pokroić tak jak jabłko. Ogórki obrać i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze śmietaną i doprawić cukrem, pieprzem i solą. Filety umyć, pokroić na paski o szer. 2 cm i połączyć ze śmietaną. Jeżeli ma to być danie obiadowe, podawać z gorącymi ziemniakami. Jeżeli zakąska , ułożyć paseczki śledzi na półmisku i zalać śmietaną z dodatkami. Podawać z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz