- kurczak wędzony (ok. 80 dag),
1 puszka kukurydzy,
1 puszka ananasa w plastrach,
3 łodygi selera naciowego,
1 jabło,
5 łyżek majonezu,
1 strąk czerwonej papryki,
cukier,
sól,
pieprz.
Wykonanie:
Z kurczaka wytrybować kości, a mięso pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę odcedzić z zalewy. Plastry ananasa wyjąć z syropu na małe kawałki. Seler umyć, obciąć większe liście, a łodygi drobno pokroić. Jabłko umyć, obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Połączyć wszystkie składniki, jeśli trzeba - posolić, i zalać majonezem, doprawionym cukrem i pieprzem. Dobrze wymieszać i schłodzić w lodówce 1-2 godz. Paprykę umyć oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w cienkie paski. Tuż przed podaniem przybrać sałatkę papryką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz