Składniki:
75 dag schabu z kością,
25 dag smalcu,
2 jaja,
2 łyżki mąki,
10 dag kiełbasy toruńskiej,
2 cebule, imbir,
pieprz, sól.
Wykonanie:
Mięso oplukać, oddzielić od kości, okrajać z tłuszczu, pociąć na płaty. Pobić równomiernie, dość silnie tłuczkiem, nadać kształt owalny, posolić i przyprawić pieprzem. Pokroić w drobną kostkę kiełbasę. Posiekać drobno cebulę. Następnie cebulę podsmażyć, kiedy zrobi sią szklista dodać kiełbasę i rozbite dwa jajka przyprawę. Posolić i wystudzić. Farsz nakładać na płaty mięsa, zwijać w rulon, opanierować i smażyć na bardzo gorącym tłuszczu jak pączki. Podawać z ziemniakami puree lub frytkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz