SKŁADNIKI:
łosoś - 500 g polędwicy
ziemniaki - 4 sztuki.
marchew - 2 szt..
świeżych grzybów - 250 g
sałata - 20 g
oleju roślinnego - 1 / 4 szklanki
natka pietruszki - 50 g
czosnek - 1 ząbek
cebula - 20 g
pieprz czarny - 2 g
sól
WYKONANIE:
Filet z łososia kroimy na części i smażymy na maśle. Kroimy w kostkę ziemniaki, marchew w plastry, cebulę i czosnek siekamy drobno, pieczarki przekrawamy na pół. Warzywa i grzyby, podsmażyć i dusić z dodatkiem soli i pieprzu.
Pieczonego łososia układamy na duszonych warzywach i grzybach.
| |
środa, 31 marca 2010
Łosoś z warzywami
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz