wtorek, 30 marca 2010

Kartoflanka

Dla ilu osób: 6 osób
Czas przyrządzenia: 45 minut
Orientacyjny koszt potrawy: niski koszt
Wszystkie wyświetlenia: 4673
Autor: Nieznany
Dodany przez: antek
Data dodania: 2008-12-09
Dodaj przepis do ulubionych

Składniki

  • ziemniaki 50 dag
  • marchewka 1 szt
  • pietruszka 1 szt
  • por 1 szt
  • seler 1 kawałek
  • cebula 1 szt
  • boczek wędzony 10 dag
  • woda 1,2 litra
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Marchew, pietruszkę i pora pokroić oczyszczone w plasterki. Selera, cebulę i ziemniaki oczyszczone pokroić w kostkę. Boczek drobno pokroić , lekko podsmażyć w rondlu, włożyć rozdrobnione warzywa, wlać kilka łyżek wody, dusić 5 minut na małym ogniu mieszając. Zalać wrzątkiem, posolić, gotować pod przykryciem na małym ogniu, przyprawić do smaku solą i pieprzem,posypać świeżą zieleniną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz