Dla ilu osób: 6 osób
Czas przyrządzenia: 45 minut
Orientacyjny koszt potrawy: niski koszt
Wszystkie wyświetlenia: 4673
Autor: Nieznany
Dodany przez: antek
Data dodania: 2008-12-09
Dodaj przepis do ulubionych
Orientacyjny koszt potrawy: niski koszt
Wszystkie wyświetlenia: 4673
Autor: Nieznany
Dodany przez: antek
Data dodania: 2008-12-09
Dodaj przepis do ulubionych
Składniki
- ziemniaki 50 dag
- marchewka 1 szt
- pietruszka 1 szt
- por 1 szt
- seler 1 kawałek
- cebula 1 szt
- boczek wędzony 10 dag
- woda 1,2 litra
- sól 1 szczypta
- pieprz 1 szczypta
Sposób przyrządzenia
Marchew, pietruszkę i pora pokroić oczyszczone w plasterki. Selera, cebulę i ziemniaki oczyszczone pokroić w kostkę. Boczek drobno pokroić , lekko podsmażyć w rondlu, włożyć rozdrobnione warzywa, wlać kilka łyżek wody, dusić 5 minut na małym ogniu mieszając. Zalać wrzątkiem, posolić, gotować pod przykryciem na małym ogniu, przyprawić do smaku solą i pieprzem,posypać świeżą zieleniną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz