wtorek, 30 marca 2010

Naleśnikowa zapiekanka

Złowione na O2
Tekst i foto: Zuza Gałuszka  Data publikacji: 14-01-2009
Hit dla wszystkich naleśnikożerców. Jeśli lubicie nie tylko słodkie naleśniki - to przepis właśnie dla was. Wariacji jest wiele. Najprościej skorzystać z gotowych twarożków, ale można też pokusić się o własną kompozycję do wypełnienia naleśników. Serek powinien być mocno przyprawiony, bo ciasto naleśnikowe i łagodny sos w połączeniu z nijakim serkiem nie da satysfakcji. Polecam zwłaszcza paprykę, czosnek lub dużą ilość suszonych ziół. Naleśnikową zapiekankę lubią zwłaszcza dzieci, bo odkrywanie kolejnych ruloników stanowi dla nich dodatkową atrakcję.
Porcje: 6  Koszt: 15 zł  Trudność: średni  Czas: 60 min. Kaloryczność: wysoka
   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz