Napisał: Krystyna | |
Składniki:50 dkg schabu bez kości 20 dkg białej kapusty 3 łyżki mąki ½ szklanki tartej bułki sok cytrynowy zielona pietruszka 1 jajko olej sól, pieprz Sos:3 łyżki keczupu 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki wódki Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki sosu zmiksować, przełożyć do miseczki. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kotlety, lekko rozbić, przyprawić solą i pieprzem. Każdy kotlet obtoczyć w mące, jajku, obtoczyć w tartej bułce. Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety przez 10 minut. Odstawić w ciepłe miejsce. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, obgotować w niej przez 5 minut (można dłużej jeśli ktoś lubi) drobno posiekaną kapustę, odcedzić, zakwasić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Kotlety pokroić w pasy o szerokości około |
wtorek, 30 marca 2010
Kotlet schabowy z orientalnym sosem
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz