Złowione na O2
Tekst i foto: Danka Daniłowska Data publikacji: 24-03-2010 |
Postna sałatka wielkanocna to propozycja dla tych, którzy gotują rzadko i nie lubią poświęcać tej czynności zbyt wiele czasu. Robi się ją w 5 minut, więc jest idealna dla niespodziewanych gości, jeśli masz akurat składniki . Można też przygotować ją na śniadanie, szczególnie dla domowników, którzy nie są zwolennikami kanapek. Jest smaczna, prosta i niedroga. |
Porcje: 2 Koszt: 11 zł Trudność: prosty Czas: 5 min. Kaloryczność: średnia |
200 g tuńczyka z puszki we własnymsosie , puszka czerwonej fasoli, mała cebula , czerwona papryka (może być konserwowa), dwie łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka soku z cytryny, sól, pieprz. Jak przyrządzić? Tuńczyka lekko odsączyć i rozdrobnić widelcem. Fasolkę odsączyć z zalewy i przepłukać pod zimną, bieżącą wodą. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać. Oliwę połączyć z sokiem cytrynowym, doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę i wymieszać. |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz