poniedziałek, 29 marca 2010

Karkówka z wątróbką


Złowione na O2

Tekst i foto: Knorr  Data publikacji: 16-11-2009
Często szukamy potraw, które można łatwo i szybko przygotować. Z pomocą przychodzą produkty Knorr. Warto po nie sięgnąć szczególnie wtedy, gdy jesteśmy zabiegani. Lepiej poświęcić mniej czasu na przyrządzenie dania niż skracać czas wspólnego jedzenia.
Porcje: 6  Koszt: 35 zł  Trudność: średni  Czas: 90 min. Kaloryczność: wysoka
   


Składniki:


pół kg kwaśnych jabłek,
cebula


,
700 g wątróbki drobiowej,
opakowanie

 KNORR Fix Danie na Dziś Soczysta karkówka z pieca

 z torebką do pieczenia,
2 łyżki bułki tartej,
1,5 kg karkówki wieprzowej.



Jak przyrządzić?


Obrane jabłka

 pokrój w ćwiartki i podsmaż na patelni wraz z pokrojoną w cząstki cebulą.

Pod koniec dodaj wątróbkę – całość smaż chwilę.

Dopraw łyżeczką Fixu KNORR Danie na Dziś Soczysta karkówka z pieca ciągle mieszając, a następnie odstaw do ostygnięcia.

Dodaj do tak przygotowanego farszu dwie łyżki bułki tartej i dokładnie wymieszaj.

Zrób w mięsie duże nacięcie i umieść w nim przygotowany farsz, całość dokładnie obsyp Fixem.

Umieść mięso w załączonej torebce, zamknij klipsem i piecz w piekarniku

 nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez około 60 minut.

Rozerwij pod koniec pieczenia torebkę, aby opiec powierzchnię mięsa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz