poniedziałek, 27 października 2008

Pomysł na wątróbkę

złowione na onet.gotowanie

Składniki:
40-50 dag wątróbki,
1 żółta papryka, por, 3-4 większe pieczarki,
jabłko,
kurkuma, papryka słodka i ostra,
sól, zioła prowansalskie,
ryż.

Etapy przygotowania

1. Umyć, obrać i oczyścić paprykę, pieczarki, por i jabłko. Paprykę pokroić w kostkę, por w talarki, jabłko i pieczarki w słupki. Paprykę z porem i pieczarkami w pierwszej kolejności podsmażyć.
2. W międzyczasie umyć i oczyścić wątróbkę. Pokroić na niewielkie kawałki. Dodać do papryki, pora i pieczarek. Przyprawić przyprawami. Poddusić.
3. Ugotować ryż na sypko. Dodać kurkumy dla uzyskania koloru. Ugotowany ryż i pokrojone jabłko dodać do wątróbki i reszty.Wymieszać. Wszystko poddusić jeszcze 10 minut Podawać póki gorące. Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz