poniedziałek, 27 października 2008

Wątróbki drobiowe z papryką


Złowione na pychotka.pl

Składniki:

30 dkg wątróbek drobiowych
1 cebula
2 papryki
3 łyżki masła
3 łyżki ostrego sosu pomidorowego
sól, pieprz

Wykonanie:

Wątróbkę umyć, osuszyć, usunąć błony i żyły. Na patelni rozgrzać połowę masła, obsmażyć na nim wątróbkę aż utworzy się na niej chrupiąca skórka, przyprawić solą i pieprzem. Na reszcie masła zeszklić obraną i pokrojoną cebulę, dodać oczyszczone i pokrojone papryki, dusić razem 3 minuty. Połączyć z wątróbką, dodać sos pomidorowy, wymieszać i podawać. Możemy podawać z makaronem, pieczywem itp.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz