Składniki:
12 dużych pieczarek,- 2 łyżki soku z cytryny,
- 10 dag sera rokpol,
- 2 łyżki śmietany,
12 orzechów włoskich, - sól,
pieprz, - kilka gałązek bazylii,
1/2 czerwonej papryk.
Wykonanie:
Bazylię umyć, osuszyć. Kilka listków zachować do dekoracji, resztę drobno pokroić. Orzechy wyłuskać, 12 połówek odłożyć, resztę posiekać. Paprykę umyć, pokroić w cienkie paski. Rokpol rozgnieść widelcem, utrzeć ze śmietaną na gładką masę. Dodać rozdrobnione orzechy i bazylię, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pieczarki obrać, wyciąć trzonki. Kapelusze skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą, napełnić serowym nadzieniem. Ozdobić listkami bazylii, paskami papryki i połówkami orzechów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz