niedziela, 7 grudnia 2008

Kokardki z sosem curry

Wykonanie:
400 g makaronu kokardki
1-2 czerwone papryki
2-3 szalotki lub dymki
1-2 ząbki czosnku
100 g chudego wędzonego boczku
2 łyżki oliwy
pól szklanki śmietany do zup
1 łyżeczka łagodnej przyprawy curry
1 łyżeczka startego kłącza imbiru
sól, pieprz
2 łyżki posiekanego szczypiorku

Przygotowanie:
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowa­niu, W tym czasie oczyszczoną z pestek paprykę, obra­ną cebulę i czosnek oraz boczek pokroić w kostkę. Roz­grzać 2 łyżki oliwy i podsmażyć rozdrobnione składniki. Śmietanę wymieszać z curry, startym imbirem, solą oraz pieprzem. Wlać do podsmażonych składników i raz za­gotować. Makaron odcedzić, włożyć do sosu, wymie­szać, posypać posiekaną zieleniną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz