Składniki:
600 g żeberek ekstramięsnych
150 ml pikantnego sosu pomidorowego
50 ml soku ananasowego
oliwa z oliwek
2 ząbki czosnku
ostra papryka
sól , pieprz
Wykonanie:
Żeberka umyj, osusz i pokrój na mniejsze części. W misce dokładnie wymieszaj pikantny sos pomidorowy z sokiem ananasowym , oliwą z oliwek , roztartym czosnkiem i ostrą papryką. Następnie dopraw marynatę do smaku solą oraz pieprzem i zanurz w niej przygotowane mięso dokładnie nacierając każdą porcję. Tak przygotowane żeberka odstaw na około 1,5 godz. w chłodne miejsce. Po tym czasie piecz żeberka na gorącym grillu z obu stron przez około 10 minut, aż mięso stanie się rumiane. Gotowe żeberka podawaj z podpieczonym pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz