Składniki:
4 kotlety schabowe
2 kawałki konserwowej czerwonej
papryki
1/2 małej cukinii
2-3 plastry małego bakłażana
2 ząbki czosnku
sól,pieprz
olej rzepakowy
folia aluminiowa
drewniane wykałaczki
Wykonanie:
Cukinię umyj, pokrój na mniejsze kawałki. Plastry bakłażana i kawałki cukinii posmaruj olejem rzepakowym , przypraw do smaku solą i pieprzem , po czym zawiń warzywa w folię aluminiową i upiecz na gorącym grillu. Kiedy będą gotowe, pokrój je w kostkę i przełóż do miseczki. Tak przygotowane wymieszaj z pokrojoną w kostkę papryką konserwową, drobno posiekanym czosnkiem i odrobiną oleju rzepakowego . Jeśli będzie taka potrzeba możesz doprawić nadzienie do smaku solą i pieprzem. Kotlety schabowe umyj, osusz i z obu stron rozbij tłuczkiem. Tak przygotowane mięso posmaruj odrobiną oleju rzepakowego , oprósz solą i pieprzem. Następnie na każdy kotlet nałóż odrobinę nadzienia, zawiń mięso i zepnij wykałaczką. Kotleciki grilluj na rozgrzanym ruszcie po około 6-8 minut z każdej strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz