sobota, 23 maja 2009

Kiełbaski pieprzowe w otulinie z boczku

Składniki:

500 g kiełbasek pieprzowych Pikok
bekon w plastrach
2-3 cebule
oliwa z oliwek
przyprawa do dań z grilla

Wykonanie:

Cebulę obierz, pokrój w plastry i podsmaż na oliwie. Kiełbaski pieprzowe Pikok pokrój na połówki, każdą ponacinaj z wierzchu ostrym nożem i posyp odrobiną przyprawy do dań z grilla . Następnie każdą kiełbaskę owiń kawałkiem bekonu(na jedną kiełbaskę wystarczy 1/2 plastra) i delikatnie zepnij całość dwiema wykałaczkami. Tak przygotowane kiełbaski griluj na rozgrzanym grilu przez około 10 minut z każdej strony, gotowe podawaj z ulubionym sosem i podsmażoną na oliwie z oliwek cebulą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz