piątek, 30 listopada 2007

Śledzie po japońsku

Składniki
4 matiasy
1/2 szklanki groszku z puszki
2 jaja na twardo
2 cebule
kiszony ogórek
jabłko
4 łyżki majonezu
4 łyżki śmietany
Sposób przyrządzenia
Cebulę posiekać, sparzyć, osączyć. Kiszony ogórek obrać, drobno pokroić. Jabłko umyć, obrać, zetrzeć.
Składniki wymieszać, ułożyć na filetach. Na brzegu każdego położyć po pół jajka i zwinąć w rulon.
Śledzie ułożyć na talerzu z groszkiem, polać majonezem wymieszanym ze śmietaną, udekorować.
Do dekoracji można użyć nawet słodkie dodatki np. brzoskwinie i lub gruszki z kompotu.
Smacznego.
Złowione na: Pyszności Chininy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz