Składniki:
ok. 1 kg karkówki bez kości,
2 średnie papryki,
2 cebule,
30 dkg pieczarek,
2 małe sloiki keczupu,
vegeta,
około pół szklanki oleju
Wykonanie:
Mieso kroimy w plastry grubości palca, przyprawiamy tylko vegetą i ukladamy w naczyniu żaroodpornym, wlewamy olej, ukladamy cebulę pokrojoną w piórka tak aby zakryć mięso, na to pieczarki pokrojone w plastry, na pieczarki papryka pokrojona w paski. Wylewamy na to keczup tyle, aby zakryć paprykę.Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez okolo 1,5 godz. Mieso ma byc miekkie, rozpadajace sie. Doskonale! Malo przy tym pracy a efekt gwarantowany. Żaroodporne naczynie ma byc przykryte.
Złowione na: Forum Polki.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz