Złowione na: Gazeta Lubuska
Katarzyna Ostrowska z Gorzowa Wlkp.
Prezentujemy przepisy nadesłane nam przez panią Katarzynę Ostrowską z Gorzowa Wlkp.
Składniki:
Przygotowanie:
Odkroić wierzchy bułek, ze spodów wydrążyć miąższ. Połowę masła rozetrzeć, dodać starty ser. Doprawić pieprzem oraz curry, wymieszać. Masą posmarować wnętrze bułeczek. W każdą wbić jajko, ozdobić kleksem keczupu. Oprószyć solą i pieprzem. Przygotowane bułeczki ułożyć na natłuszczonej blasze. Obok położyć wierzchy bułek posmarowane resztą masła. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 150 stopni. Zapiekać aż jajka się zetną. Udekorować posiekaną natką pietruszki i przykryć zrumienionymi wierzchami bułek. Podawać na gorąco.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz