wtorek, 17 sierpnia 2010

Kotleciki mięsno-ryżowe


Złowione na: Gazeta Lubuska
Katarzyna Ostrowska z Gorzowa Wlkp.
Prezentujemy przepisy nadesłane nam przez panią Katarzynę Ostrowską z Gorzowa Wlkp
  • Składniki:
  • 1/2 kg mięsa mielonego,
  • 100 g sera żółtego startego,
  • 100 g ryżu,
  • 2 jajka,
  • 1 łyżeczka vegety,
  • 50 g bułki tartej,
  • sól i pieprz,
  • łyżka pokrojonej natki pietruszki,
  • tłuszcz do smażenia.

    Przygotowanie:

    Mięso, starty ser, ugotowany ryż i jajka wymieszać. Doprawić vegetą, solą, pieprzem i zieloną pietruszką. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
  • Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz