![]()  |  |
SKŁADNIKI: 
mięso mielone - 500 g 
bułeczki - 4 szt. 
masło - 2 łyżki 
liście sałaty - 4 szt.. 
cebula - 1 szt. 
pomidory - 2 szt. 
mielony czarny pieprz, sól 
Na sos: 
śmietana - 200 g 
chili - 2 łyżki 
musztarda - 2 łyżki 
Wymieszać wszystkie składniki na sos. 
Mięso mielone mielone sól, pieprz, połączyć, wymieszać, podzielić na 4 części. Kształt każdej części spłaszczyć na grubości 1 cm średnicy nieco większej od bułeczek.Smażyć na gorącym oleju do złotego koloru, a następnie zmniejszyć temperaturę i smażyć, aby po naciśnięciu wydobywał się jasny sok. 
Włożyć hamburgery między dwie połówki bułki z  liściem sałaty, cebulą, w plasterkach,  plastrem pomidora i niewielką ilość sosu. 
Cheeseburgery 
Przygotować mięso, jak wskazano powyżej, smażyć z jednej strony. Następnie położyć na każdy placek plasterek sera. Smażyć, aż ser się roztopi. Następnie postępować jak wyżej. 
Gavayiburgery 
Pokroić boczek w paski. Układać na zimnej patelni i smażyć. Odsączyć z tłuszczu ręcznikiem papierowym. Smażyć hamburgery w zwykły sposób, między połówki bułki włożyć kółeczko z ananasów, plastry bekonu, sałata i rozgniatane chili. 
 | 
wtorek, 17 sierpnia 2010
Hamburgery, cheeseburgery, gavayiburgery
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz