wtorek, 6 września 2016

Sernik z kokosem


Ciasto kruche

1/2 kostki margaryny
2 łyżki oleju
1 jako ubite
1/2 szklanka cukru
cykier waniliowy
2 szklanki mąki krupczatki
1,5 łużeczki proszku do pieczenia

Ser

1,5 kg sera
2 szklanki cukru
10 jaj
1/2 szklanki oleju
2 budynie
1/2 l zimnego mleka
cukier waniliowy
1 paczka kokosu
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie

Ser zmielić. Utrzeć jajka z cukrem, oddzielnie ubić pianę na sztywno, dodać ser, ucierać dalej, następnie dodać pozostałe składniki i dokładnie zmiksować.
Wyłożyć tackę papierem do pieczenia, nałożyć ciasto, wylać ser.
Piec w temp. 160 stopni C ok 60 minut


Copyright by Bogusia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz