Sernik z kokosem
Ciasto kruche
1/2 kostki margaryny
2 łyżki oleju
1 jako ubite
1/2 szklanka cukru
cykier waniliowy
2 szklanki mąki krupczatki
1,5 łużeczki proszku do pieczenia
Ser
1,5 kg sera
2 szklanki cukru
10 jaj
1/2 szklanki oleju
2 budynie
1/2 l zimnego mleka
cukier waniliowy
1 paczka kokosu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie
Ser zmielić. Utrzeć jajka z cukrem, oddzielnie ubić pianę na sztywno, dodać ser, ucierać dalej, następnie dodać pozostałe składniki i dokładnie zmiksować.
Wyłożyć tackę papierem do pieczenia, nałożyć ciasto, wylać ser.
Piec w temp. 160 stopni C ok 60 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz