![]()  |  |
SKŁADNIKI: 
wątroba z kurczaka - 680 g 
cebula - 1 szt. 
słodka papryka w różnych kolorach - 2 strąki 
masło - 3 łyżki 
makaron gotowany - 150 g 
pikantny przecier pomidorowy - 75 g 
mielony pieprz 
sól 
 | 
SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA:
Wątróbkę opłukać, oczyścić z włókien i tłustych części.
Na oleju szybko smażyć,  aż do koloru brązowego,mieszając, dodać sól i pieprz. Zmniejszyć ogień i dusić przez kolejne 5-7 minut.
Na pozostałych oleju smażyć przez 2-3 minuty, pokrojoną cebulę julienne, dodać pokrojone papryki julienne i smażyć  razem przez  kolejne 5 minut.
Podawać udekorowaną makaronem gotowanym,  z pikantnym sosem pomidorowym, oraz smażonymi warzywami. Polać olejem, w którym pieczono warzywa,


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz