poniedziałek, 7 lipca 2008

Roladki drobiowe z parówkami

Składniki:
  • 600 g filetu z piersi indyka,
    3-4 łyżki musztardy miodowej,
    2-3 łyżki sosu śliwkowego,
    sok z 1 cytryny,
    3-4 łyżki oliwy,
    1 plaster ananasa z puszki,
    2-3 ząbki czosnku,
    5-6 połówek suszonych,
    pomidorów w oleju,
    4 cienkie parówki drobiowe ziołowa przyprawa do grilla sól, pieprz.

Wykonanie:

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na plastry. Na marynatę wymieszać musztardę mio­dową z sosem śliwkowym, sokiem cytry­nowym oraz oliwą. Dodać zmiksowany plaster ananasa oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Plastry mięsa po­smarować marynatą i odstawić do lodów­ki na co najmniej godzinę. Suszone pomi­dory osaczyć z zalewy, przekroić wzdłuż na kawałki. Parówki obrać z osłonek. Na plastrach mięsa ułożyć parówki z suszony­mi pomidorami. Zwinąć roladki i spiąć wykałaczkami. Ułożyć na tackach do grillowania i piec około 25 - 30 minut często smarując marynatą i obracając. Można też upiec w piekarniku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz