- 600 g filetu z piersi indyka,
3-4 łyżki musztardy miodowej,
2-3 łyżki sosu śliwkowego,
sok z 1 cytryny,
3-4 łyżki oliwy,
1 plaster ananasa z puszki,
2-3 ząbki czosnku,
5-6 połówek suszonych,
pomidorów w oleju,
4 cienkie parówki drobiowe ziołowa przyprawa do grilla sól, pieprz.
Wykonanie:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na plastry. Na marynatę wymieszać musztardę miodową z sosem śliwkowym, sokiem cytrynowym oraz oliwą. Dodać zmiksowany plaster ananasa oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Plastry mięsa posmarować marynatą i odstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Suszone pomidory osaczyć z zalewy, przekroić wzdłuż na kawałki. Parówki obrać z osłonek. Na plastrach mięsa ułożyć parówki z suszonymi pomidorami. Zwinąć roladki i spiąć wykałaczkami. Ułożyć na tackach do grillowania i piec około 25 - 30 minut często smarując marynatą i obracając. Można też upiec w piekarniku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz